23948sdkhjf

Byter ut Milacron mot JSW

Från den 7 januari är Green & Co återförsäljare för japanska JSW och dess formsprutningsmaskiner i Sverige.

JSW, Japan Steel Work, är ett börsnoterat japanskt bolag med lång erfarenhet av att tillverka helelektriska formsprutningsmaskiner. Bolaget har funnits på marknaden sedan 1907 och tillverkat formsprutningsmaskiner sedan 1987.  

-Detta är en stor satsning från oss, säger Johan Green, vd för Green & Company. 

Green & Co lägger tills vidare hydrauliska och hybridmaskiner på hyllan, och ägnar sig renodlat åt att sälja helelektriska formsprutningsmaskiner med låskrafter från 30 till 4400 ton.  

-JSW är en partner som tänker långsiktigt och som kontinuerligt utvecklar och förfinar sitt maskinkoncept, säger Johan Green. 

-Med JSW kommer vi att kunna erbjuda ett helt spektrum av robusta maskiner med den senaste teknologin. Och vi kommer att ha ett par formsprutningsmaskiner i vårt showroom i Anderstorp.  

Johan Green säger att han sedan en tid tillbaka letat efter en ny leverantör och han är övertygad om att man gjort ett bra val i JSW.  

Green & Co släpper samtidigt agenturen för Milacron, men kommer även fortsättningsvis att sälja reservdelar och leverera service till sina existerande maskiner från maskintillverkaren.  

-Vi har levererat så många maskiner från Milacron så det är mycket viktig för oss att inte lämna våra kunder i sticket när vi nu byter leverantör, säger han.  

Att Green & Co väljer att släppa agenturen för Milacron beror på många saker. En anledning är att Milacron lägger ner tillverkningen av maskiner i tyska Maldingen under 2019, och allt som följer i spåren av detta 

-De maskiner som Milacron utvecklat de senaste åren är dessutom utvecklade för andra marknader än för våra kunder på den svenska marknaden, säger Johan Green till Plastforum. 

Han ser mycket som talar till fördel för JSW och dess helelektriska maskinportfölj. Maskinerna håller en hög kvalitet. JSW har lång erfarenhet av att bygga maskiner samt är på tå vad det gäller ständiga förbättringar. 

-Andelen helelektriska formsprutor i Europa är dessutom liten och el är relativt billigt i Sverige, så framtiden talar för denna typ av maskiner och det är just därför som vi valt JSW. Vi övertygade om att detta är rätt väg in i framtiden, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078