23948sdkhjf

Minskat intresse för italiensk utrustning

Italiens utrikeshandel gällande maskiner, utrustning och formar för plast och gummibearbetning backar.

Under perioden januari till september 2018 sjönk exporten av maskiner, utrustning och formar för plast och gummibearbetning med –0,6 procent jämfört med motsvarande period 2017. Importen av motsvarande utrustning ökade med + 11,4 procent, enligt Amaplast Statistical Studies Center för ISTATs utrikeshandel.  

I rapporten framgår det att intresset för formsprutningsmaskiner, extruderingsmaskiner och blåsformningsmaskiner dock fortfarande är ganska stort.

De stora tappen märks framförallt för inhemskt producerad utrustning och formverktyg. Analysen visare även att den sjunkande försäljningen framförallt påverkas av en fallande försäljning i Mellanöstern (-37,1 procent) samt i Brasilien och Argentina (-12,9 procent).

Andra marknader som Nordafrika (+13 procent), NAFTA-länderna (+6,5 procent) med flera länder visar istället på ökande försäljningssiffror. 

Sett till exporten mot andra europeiska länder, är de övergripande resultaten identiska med de för övriga EU-länder (-1,2 procent) för perioden januari till september 2018, anser Amaplast.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093