23948sdkhjf

Genombrottsorder för biomaterial

Gaia Biomaterials AB i Helsingborg har fått en genombrottsorder från Oboya Horticulture Industries AB, som tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Gaia för att använda Gaias biomaterial för tillverkning och utveckling av miljövänliga odlingsprodukter till odlingsindustrin.

– Oboya har under de senaste åren arbetat aktivt med innovation, miljö- och hållbarhetsfrågor och vårt mål är att främja miljö och hållbarhet inom odlingsindustrin genom att erbjuda miljövänliga odlingsprodukter till våra kunder. Oboya anser att användningen av biomaterial kommer att vara viktigt för framgång i omställningen till en fossilfri odlingsindustri världen över, säger Robert Wu, VD, Oboya Horticulture Industries AB.

Gaias biomaterial är biologiskt nedbrytbart, komposterbart samt ger upp till 80 % lägre koldioxidutsläpp vid förbränning jämfört med konventionella material som plast och papper, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det nya produktkonceptet omfattar allt från krukor, förpackningar och tråg till etiketter och kommer att lanseras i början av 2019. Oboya ämnar växa inom segmentet miljövänliga odlingsprodukter med försäljning till flera av Oboyas hemmamarknader i Europa och i Kina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063