23948sdkhjf

KB investerar i megastor fräs

Verkstaden har fått ett rejält facelift.

De senaste åren har KB Components i Örkelljunga genomfört stora investeringar i form av en ny stor fabrikshall, fler och större formsprutningsmaskiner. Matsalen har byggts om och kontorsytan moderniserats.

Nu har turen kommit till verkstaden. Bland annat så har en fräs, en DMG210p,  installerats. Investeringen är ett naturligt led för att komplettera de investeringar som gjorts i formsprutningsmaskiner, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

-Investeringen skapar bättre kontroll och vi säkerställer våra kunders produktion på ett helt annat sätt än när vi var tvungna att skicka våra formverktyg ner till Europa, säger Per Möller, inköpare på KB Components. 

Företaget har expanderat kraftigt de senaste åren. Bland annat så har tre stycken formsprutningsmaskiner med låskraft på 2300–2700 ton inhandlats. Det största formverktyget till dessa väger 38 ton. Att reparera och korrigera ett verktyg av den kalibern var förut inte möjligt. Med den nya fräsen kommer detta att gå utmärkt.  

-Den nya fräsen kan hantera formverktyg upp till 10 ton på sitt arbetsbord, vilket gör att vi nu kan ta hand om alla verktygsdelar internt, fortsätter Per Möller. 

Fräsmaskinen har 5 axlar. Den väger 42 ton och är enorm. Investeringen kommer i första hand att användas för företagets interna verktyg, men öppnar också upp för externa jobb från andra företag med liknande behov.  

Fräsmaskinen beräknas vara i full drift i början av 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078