23948sdkhjf

Stororder till maskintillverkaren

Projektet omfattar ett antal kompletta maskinceller för uppspolning, mätning och förpackning av kabel.
Windak Group, med säte i småländska Anderstorp, tar hem en stororder. Värdet är 60 miljoner kronor och beställare är en stor amerikansk kabeltillverkare.

Projektet omfattar ett antal kompletta maskinceller för uppspolning, mätning och förpackning av kabel. Leveranserna kommer att pågå under hela nästa år från företagets nya anläggning i Anderstorp men även från anläggningen i Tallinn Estland.

– Windak har tidigare i år förvärvats till viss del av Axjo Group med huvudkontor i Gislaved. Detta medför att planen att flytta huvudkontoret från Stockholm till Småland hela tiden funnits med, säger vd Jacob Nilsson, enligt ett pressmeddelande.

Windak är en global tillverkare av avancerade maskin- och automationslösningar för den globala kabel- och trådindustrin. Av företagets omsättning går över 97 procent på export med fokus på USA och Europa, men även till Afrika och Mellanöstern.

– Vi har också sett att vår bygd har något unikt vad gäller maskinbyggartradition och valet av att etablera en komplett tillverkningsenhet i Anderstorp blev under vårkanten naturligt. Vi kommer naturligtvis även i fortsättningen satsa på vår fabrik i Estland, men den kommer istället att inrikta sig på volymmaskiner. I Anderstorp kommer vi bygga och utveckla våra mest exklusiva produkter, säger Jacob Nilsson vidare.

Windak är ett privatägt svenskt bolag som startade 1994. Ett framgångsrecept för dem har varit ett tekniskt fokus vilket har skapat smarta förpackningslösningar. Det har skett bland annat genom höghastighetsspolning av kabel och helt automatiska spolningslinjer.

– Att vi redan efter ett par månader fick en så stor order känns som en bekräftelse på att kunderna värdesätter ”Swedish Made”. Den nya ordern är naturligtvis en utmaning för det nya gänget. Vi hoppas såklart att detta bara är början, men för att klara av den här ordern krävs både större lokaler och ett 10-tal nyanställningar, säger Jacob Nilsson vidare enligt pressmeddelandet.

Windaks huvudsäte är Anderstorp i Småland. Företaget har cirka 67 medarbetare fördelat på Sverige, Estland och USA. De omsätter omkring 97 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079