23948sdkhjf

USA i fortsatt dominans

Innovationer och teknisk frammarsch - två tillväxtmotorer för kompositindustrin.

-Applikationer inom flygindustrin och bilindustrin samt den ökade användningen av kolfiber i vindkraftverk är viktiga faktorer för tillväxten av kompositmarknaden över hela världen, skriver marknadsundersökningsföretaget Goldstein Research i sin senaste rapport. 

Att innovationer idag är inriktade på att öka prestanda, minska materialets kostnader och processtid samt att göra kompositmaterialet mer miljövänligt, kommer sannolikt att bidra till en ökad tillväxten inom kompositmaterialmarknaden under prognosperioden 2016-2024, menar företaget. 

Baserat på slutanvändare, så kommer bil- och rymdindustrin att stå för den största marknadsandelen på den globala kompositmarknaden under prognosperioden.

Inför 2016 så stod fordonsindustrin för en marknadsandel på 18 procent av den globala kompositmarknaden. Mot slutet av prognosperioden förväntas den industrin stå för 31 procent av marknaden, skriver Goldstein Research 

Nordamerika är den största regionen för kompositmarknaden och förväntas dominera denna under prognosperioden. Den nordamerikanska kompositmarknaden värderades till 10,9 miljarder dollar år 2016 och beräknas uppgå till 14,7 miljarder dollar år 2024.

Att USA förväntas dominera kompositmarknaden beror på att landet har så många stora komposittillverkande företag. Asien domineras istället av mindre produktionsenheter, och företag som tillverkar insatsvaror som prekursor- och kolfibernoder åt tillverkarna i USA, bland annat.  

Källa: Goldstein Research

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078