23948sdkhjf

Safeman investerar 10 miljoner kronor

CNC-fräs och en vakuumformningsmaskin.
– Investeringarna gör vi för att kunna möta framtiden med den senaste tekniken. På så sätt kan vi öka leveransen ytterligare till både befintliga och nya kunder. Vi tror på framtiden, säger Stephan Bengtsson, vd och ägare på Safeman, enligt ett pressmeddelande från klustret TechTank i Olofström.

Maskinerna är större än de befintliga med uppdaterad teknik och moderna funktioner som gör produktionen säkrare. Exempelvis har CNC-fräsen en verktygsrevolver som möjliggör att man kan ha 12 varierande verktyg i den.

CNC-maskinen installeras i december och vakuumformingsmaskinen i februari 2019.

Man kan i korthet säga att företaget kan göra lite mer, lite fortare och lite skickligare med den nya utrustningen.

Intrimning av maskinerna och utbildning för de anställda kommer att genomföras i anknytning till att utrustningen kommer på plats.

Safeman har avverkat halva vägen i Produktionslyftet, och på företaget ser man redan effekt med bättre siffror, högre effektivitet och höjd leveransprecision.

Ett av de större uppdragen som sysselsätter företaget just nu är den fortsatta produktionen av delar till flyktinghus i lättvikt där jobbet fortskrider enligt planerna.

– Det känns väldigt roligt. Vi har också helt nyligen skrivit på ett nytt kontrakt avseende Prefence, utrustning och tillbehör till transportbilar, som ger bra volymer för tre år framåt. Sedan har vi också mycket fokus på vår produkt Safewater och fabriken i Rwanda. Det är mycket i pipeline just nu, avslutar Stephan Bengtsson.

De två nya maskinerna kommer på plats i december, respektive i februari.

Safeman tillverkar allt från individuellt anpassade komponenter till större batcher och färdigmonterade produkter till hela industrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125