23948sdkhjf

Fortsatt positiv utveckling

Nolato bedömer dock att omsättningen för Q4 blir lägre än Q3 för segmentet VHP.

-Fortsatt har höga volymer har levererats under kvartalet för Vaporiser Heating Products (VHP), skriver Nolato i sin rapport för årets tredje kvartal.  

Christer Wahlquist, vd och koncernchef för Nolato AB bedömer dock att fjärde kvartalets omsättning som helhet kommer att bli lägre för VHP, än tredje kvartalets på grund av temporära lagerjusteringar. Volymerna till mobiltelefoner har varit svaga under kvartalet medan EMC-området har visat god tillväxt, står det vidare i rapporten. 

VHP kännetecknas även som bolagets produkter till e-cigaretter.

För koncernen som helhet har omsättningen ökat med 13 procent till 1.980 miljoner kronor, jämfört med motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet ökade till 222 miljoner kronor (206). 

Av koncernens affärsområden, så är det Medical Solutions som gått bäst. Affärsområdet ökade omsättningen till 596 miljoner kronor, vilket är en ökning med 22 procent. Integrated Solutions omsättning ökade till 892 miljoner kronor (819), och Industrial Solutions omsättning ökade till 492 miljoner kronor (473). 

Volymerna inom Industrial Solutions har enligt bolaget varit stabila, men marginalen har minskat vilket förklaras av ojämn beläggning och ej tillfredsställande effektivitet inom fordonsområdet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081