23948sdkhjf

Euromap 84 första utkastet ute

Det första utkastet för standardiseringen av OPC UA-baserade gränssnitt för extrusion, Euromap 84, en så kallad Release Candidate, har släppts.

Arbetsgruppen för Euromap 84, består av experter från tio ledande europeiska tillverkare av extruderingsmaskiner, vilka samarbetar med tillverkare av styrsystem och MES-leverantörer gällande standardiserade informationsmodeller för att skapa ett effektivt gränssnitt mellan extruderingsmaskincentrala datorer/MES samt extruderande företag - vilket är tillverkarneutralt.  

Euromap 84 kommer att innehålla de första grundläggande specifikationerna och extruderingslinjen kommer att ses som en helhet. Syftet är att kunna övervaka och styra den övergripande produktionen (som genomströmning, produktkvalitet, energiförbrukning) och för att hantera produktionsjobb. Särskilt för det senare var ett nytt koncept nödvändigt eftersom den befintliga arbetshanteringsmodellen för formsprutning inte kunde överföras till extrudering.  

I nästa steg ska de olika komponenterna i en extruderingslinje undersökas separat för att registrera alla viktiga processparametrar. 

Utkastet till följande delar finns nu publicerade på www.euromap.org/euromap84 som Release Candidates och är tillgängliga för den intresserade: 

Del 1: Allmänna typdefinitioner 

Del 2: Extruderingslinjer 

Del 3: Extruderare 

Del 4: Avlastningar 

Del 5: Smältpumpar 

Del 6: Filter 

Del 7: Dies 

Dessa delar kommer att valideras i testimplementationer innan de publiceras som slutliga versioner. 

Ytterligare delar för extruderingslinjens tilläggskomponenter är under beredning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047