23948sdkhjf

Automatiserar i Lomma

Ytterligare effektiviseringar är att vänta i såväl Lomma som vid enheten i Ungern.

Nexam Chemical har slutfört ett automatiseringsprojekt vid produktionsanläggningen i Lomma, tidigare PlasticolorNexam Chemical förvärvade det masterbatchtillverkande företaget i december 2017. 

Målet har varit att effektivisera produktionen samt att utöka kapaciteten i anläggningen. Projektet är en konsekvens av den analys av materialflödet i anläggningen som genomfördes i samband med installationen av en ny produktionslinje vintern 2017/2018.

Bolaget beslutade på basis av detta att installera två nya robotar, den ena används till säcktömning av insatsvara och den andra till så kallad säckpalletering. Samtidigt har en generell optimering av produktionsytan och arbetsprocesserna med fokus på Lean genomförts. 

Totalt uppgår investeringen i anläggningen till cirka 2 miljoner kronor.  

-Målet är att effektivisera, automatisera och förbättra arbetsmiljön vid våra produktionsenheter. Nästa större projekt är installation av en ny produktionslinje vid vår enhet i Ungern samt fortsatt ombyggnad av befintliga produktionslinjer i Lomma vilket kommer att öka vår produktionsflexibilitet, säger Susanne Thygesson, operativ chef vid Nexam Chemical. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094