23948sdkhjf

Parterna enades inte

Samtal och diskussioner har pågått sedan länge.

Vi ett extrainsatt årsmöte den 11 oktober tog medlemmarna i Svensk Plastindustriförening, SPIF, beslut om att inte tacka ja till IKEMs erbjudande om gruppmedlemskap i IKEM. 

Samtal och diskussioner har sedan en tid förts mellan de två branschorganisationerna SPIF och IKEM gällande samgående eller samarbete inom vissa frågeställningar. Ett förslag från SPIF var att agera likt en undergrupp till IKEM. IKEM´s förslag var istället att SPIF skulle bli en vilande förening under IKEM, vilken sedan skulle upphöra med egen verksamhet. Och att all medlems- och externkommunikation då även skulle genomföras via IKEM. medlemmar skulle inrymmas i deras branschorganisation. 

-Det upplägg som IKEM föreslagit har inte våra medlemmar accepterat. SPIF kommer istället att fortsätta sin verksamhet som tidigare, säger Leif Nilsson, styrelseordförande i SPIF, till Plastforum.  

-Men vi kommer att fortsätta att försöka inleda samarbete med andra plastorganisationer. Vi utesluter inte IKEM men vi vill även fortsätta att diskutera samarbete med andra parter, tillägger han. 

Vi årsmötet tog SPIF även beslut om att förstärka sin organisation med en plastteknisk resurs, för att på ett kraftfullare sätt i framtiden kunna möta sina medlemmar och dess frågeställningar.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079