23948sdkhjf

Först i Europa: LED-linser av LSR

På Fakuma visar de tre systempartnerna Engel, ACH-Solution och Dow Silicones, för första gången i Europa, en integrerad lösning för kostnadseffektiv produktion av LED-linser med en mycket krävande geometri.

Linserna för LED-strålkastare, kommer att produceras i Dow Silicones monter. Tillverkningen kommer att ske i Engels formsprutningsmaskin, e-victory 310/120, med integrerad linjärrobot, viper 40. Tvåkavitetsverktyget är försett med ett kallkanalsystem, och är byggt av österrikiska ACH-Solution. 

För att garantera den nödvändiga precisionen vid formsprutningsprocessen, är maskinen utrustad med en elektrisk injektionsenhet och iQ Weight control, en programvara vilken upptäcker fluktuationer i omgivningsförhållandena och råmaterialet samt kompenserar detta automatiskt under skottet. 

Enligt företagen är linserna representativa för ett stort antal applikationer. Bortsett från bilindustrin har flytande silikon, LSR, blivit ett  allt viktigare material för byggnads- och gatubelysning.  

Materialet har hög transparens och ett lägre gulningsindex än konventionella termoplastlinsmaterial. Det är mycket resistent mot miljöpåverkan som UV-strålning och kan användas över ett brett temperaturområde från -40 °C till 200 °C. Dessutom tillåter materialet en flexibel design. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079