23948sdkhjf

Leksaksjätten köper in sig i 3d-verksamhet

Tillsammans med två andra investerare har Lego Brand Group, betalat 19 miljoner dollar, motsvarande cirka 180 miljoner kronor, för en ägarandel i det amerikanska teknologibolaget Evolve Additive Solution.  

Evolve utvecklar teknologi till termoplastiska produkter och har bland annat en avdelning ägnar sig åt utveckling av additiv tillverkning som produktionsmetod.  

Lego-koncernens ägare är nöjda över köpet, men säger 3d-utskrift som produktionsmetod för kulörta legobitar, fortfarande lite längre fram i framtiden.  

- Vi har inga omedelbara planer på att lansera additivt tillverkade klossar eller andra element för kommersiell användning. Vi kommer att fortsätta att använda additiva tillverkningsmetoder för att bibehålla flexibiliteten i vår utveckling av prototyper och testa nya legoupplevelser, säger Carsten Rasmussen, vice vd för Lego Group.  

Han tillägger att formsprutning är fortsättningsvis kommer att vara koncernens centrala produktionsmetod när det gäller att producera klossar i stora serier.  

Köpeskillingen på 19 miljoner dollar har skett i samarbete med Stanley Black & Decker och en tredje okänd investerare.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078