23948sdkhjf

Släpper tekniska plaster till Clariant

Möjliggör för Clariant att etablera ett nytt bolag.

I början av 2018 förvärvade Sabic 24,99 procent av specialkemikalieföretaget Clariant, vilket gjorde Sabic till den största aktieägare av Clariant. 

Samtalen och samarbetet har nu pågått ett tag, och nu är det blivit dags för lite ommöblering. I ett pressmeddelande skriver Sabic att kemijätten vill skapa en ny specialmaterialverksamhet, under Clariants flagg. Clariant är idag framförallt känd för sina additiv och masterbatcher.  

Sabic, världens tredje största petrokemiföretag, som därutöver är känt för sina volymplaster, kommer att behålla material som ABS och polykarbonat, i sin befintliga portfölj, men utöver PPO/PS (Noryl) och PEI (Ultem) även avyttra sina kompound från LNP. En samling högpresterande material, vilka man anser kommer att bli ett bra stärkande komplement till Clariants utbud av masterbatch. 

-Vi ska sträva efter att vidareutveckla den strategiska relationen mellan Sabic och Clariant på högsta nivå för att skapa en ledande leverantör av skräddarsydda specialmaterial och teknologier till förmån för båda företagens intressenter inom specialindustrier, säger Yousef Al-Benyan, vd för Sabic.  

Memorandum of Understanding

Sabic och Clariant har undertecknat ett samförståndsavtal (Memorandum of Understanding), vilket ska göra det möjligt för Clariant att etablera en ny verksamhet för högpresterande material.

Den nya verksamheten förväntas stå klar 2020. Huvudkontoret kommer att ligga i Schweiz och bolaget noterad på börsen SIX Swiss Exchange.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078