23948sdkhjf

Univar i megaförvärv

Nexeo och Distrupol ryms nu under samma tak.

Univar har förvärvat Nexeo Solutions. Affären värderas till cirka två miljarder dollar. 

Univar, global distributör och leverantör av kemikalier och ingredienser, har förvärvat Nexeo Solutions, en annan global kemikalie- och plastdistributör. Affären tillkännagavs sent igår kväll, svensk tid, och värderas till cirka 2,0 miljarder dollar (cirka 19,2 miljarder SEK).  

Distrupol ingår sedan tidigare i Univar Group, vad detta innebär för Nexeo Solutions och Distrupol - och hur ett framtida samarbete/sammanslagning skulle kunna se ut, får vi inget svar på i dagsläget.  

Plastforum har sökt Roger Persson, marknads- och försäljningschef för Nexeo  Solutions i Norden. Han kan i dagsläget inte uttala sig om affären och hur denna kommer att påverka den nordiska marknaden. Sandra Frenandez, på Nexeos europeiska marknadsavdelning, kan inte heller hon kommentera affären. 

Synergierna mellan de båda megagiganterna Univar och Nexeo är stor. Univars vd och koncernchef, David Jukes, kommenterar affären så här:  

-Denna transformationskombination är utformad för att skapa en global premiumdistributör av kemikalier och ingredienser, med spännande möjligheter för våra kunder, leverantörer, anställda och investerare.  

Univar har distributionsanläggningar i Nordamerika, Västeuropa, Asien och Stillahavsområdet samt Latinamerika. I Sverige har företaget sitt kontor i Malmö.  

Nexeo är i likhet med Univar verksamt med distributörsanläggningar i Nordamerika, Asien och Europa. Nexeo har sitt försäljningskontor i Stenungssund. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11