23948sdkhjf

Kartläggning av giftfri plaståtervinning

Forskningskoncernen Swerea IVF beviljas en miljon kronor av Naturvårdsverket till kartläggning och analys av säkra metoder som leder till giftfri plaståtervinning.

Projektet är en del i Naturvårdsverkets satsning på en hållbar plastanvändning och minskad miljöpåverkan från plast och inriktas på möjligheterna till säker materialåtervinning av plast från bilar, elektronik och elektriska produkter där inga otillåtna halter av reglerade kemikalier förekommer. Den förväntade effekten är ökad kännedom om dessa möjligheter bland de berörda aktörerna i Sverige och utomlands.

- Både EU:s plaststrategi och regeringens egen plastutredning pekar på att efterfrågan på återvunnen plastråvara behöver öka. Resultaten från detta projekt bör kunna ge värdefulla kunskaper om möjligheterna till säker plaståtervinning och på så sätt bidra till ökad efterfrågan, säger Jon Engström, chef för Återvinningsenheten på Naturvårdsverket.

Initiativet kommer från Swerea IVF och följs bland andra av Electrolux AB, Volvo Cars AB, Stena Recycling AB, Kemikalieinspektionen och Naturvårdsverket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078