23948sdkhjf

Tolv timmars arbete görs på tolv minuter

Fords motorfabrik i Dagenhamn använder nu kamerautrustade drönare för inspektioner på hög höjd.

På Fords motorfabrik i brittiska Dagenham har drönare blivit ett viktigt inslag som gjort verksamheten både effektivare och säkrare. Högkranar, rörledningar och takytor är bara några exempel på vad som tidigare krävt människor som tvingats klättra på höga byggställningar i samband med inspektioner. Inspektioner som tidigare kunde ta ungefär tolv timmar av hårt och riskabelt arbete för varje delområde klaras nu på tolv minuter.

Vi skämtade om att ha en robot som gjorde jobbet när någon plötsligt fick snilleblixten att använda drönare i stället. Förut behövde vi arbeta uppåt 50 meter över golvet för att kontrollera taket och maskinerna. Nu kan vi kontrollera hela fabriken på en enda dag och utan den risk som det innebär att behöva jobba på så farligt höga höjder, säger fabrikens produktionschef Pat Manning.

Dessutom behöver inte fabriken stängas under den tid det tar att montera och riva byggställningar.

Den insparade tiden utnyttjas nu för att göra ännu tätare och bredare kontroller. Bland annat används drönarna för att lokalisera luftläckage och kontrollera maskiner. Verksamheten har varit så pass lyckad att ambitionen är att utnyttja den högtflygande teknologin även i andra anläggningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062