23948sdkhjf

Ecolean planerar för ny fabrik

Ecolean planerar att bygga ytterligare en fabrik i Sverige. Men denna gång inte i Helsingborg utan i grannkommunen Landskrona.

- Vi växer väldigt snabbt, i år närmare 40 procent av omsättningen. Vi behöver öka produktionskapaciteten och i Helsingborg finns det inte mer utrymme, säger Peter L Nilsson, till HD-Sydsvenskan.

Den nya fabriken ska ligga utmed E6:an vid avfarten Landskrona Södra där livsmedelsföretagen Oatly och Santa Maria bland annat idag är etablerade. Fabriken byggs enligt samma modell som i Helsingborg och väntas på sikt ge ett 100-tal nya arbetstillfällen. Ecolean tillverkar kompletta linjer för förpackning av flytande livsmedel som mjölk och juice i företagets unika ståpåsar, stand up bags, som är tillverkade i kritafyllda plast.

Företaget har vuxit konstant sedan 2013 och omsatte enligt det senaste årsbokslutet 2017 över 900 miljoner kronor. Med den aviserade tillväxten spränger man med råge för första gången miljardvallen 2018. Förtaget ägs av Hans Rausing med familj och är finansiellt mycket välrustat. Den nya fabriken är en investering på 250-300 miljoner kronor och byggstart är planerad 2020.

I avtalet med Landskrona kommun som man förvärvar den 30 000 kvadratmeter stora tomten ifrån ingår också en option på lika mycket mark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094