23948sdkhjf

Kompositpanel för tunga laster

Sabic lanserar paneler för tunga laster mot byggbranschen.

Lanseringen av det nya varumärket Stadeck, tillkännagavs under sommaren. Panelerna eller lemmarna kan tåla höga nyttolaster. De är gjorda av glasfiberförstärkt termoplast, är extremt lätta och erbjuder betydande fördelar för ett brett spektrum av anläggningsarbete och byggteknik där viktbesparing är viktig, skriver Sabic i ett pressmedelande.

Panelerna är inte så tjocka, men tillverkaren säger att innovativ design och design gör dem märkbart starka. Dessutom har panelerna bra väder- och kemikalieresistens, antislipegenskaper samt hög brandbeständighet.

Panelerna är certifierade enligt NEN-EN 12811-1, vilket gör dem lämpliga för bland annat byggställningsapplikationer. Sabic jämför panelerna med standardiserat trävirke, som ofta används för den här typen av applikationer inom byggbranschen. Och framhåller att deras paneler är ett mer hållbart alternativ, på grund av goda återvinningsmöjligheter och betydande viktbesparingar. Vidare är panelerna är både korrosionsfria och fuktbeständiga, och har därmed en betydligt längre livslängd än träbrädor.

Vid sidan av paneler för byggnadsställningar lämpar sig panelerna väl för ramar, räcken, översvämningsväggar, bryggor, rullstolsramper etc.

Panelerna kan tillverkas i olika färger, och levereras i en rad standarddimensioner.

Källa: Plastforum Norge

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156