23948sdkhjf

Stort intresse vid afrikansk mässa

"Vi har haft ett hundratal förfrågningar hittills. Det här känns otroligt bra."
Safeman i Olofström ställer ut som enda svenska företag vid International Trade Fair Kigali 2018. Mässan pågår i totalt tre veckor.

Det finns över 400 utställare vid mässan. Dessa kommer huvudsakligen från Afrika och Asien. Därutöver tillkommer ett fåtal aktörer från Europa.

– Jag har varit nere där själv men har åkt hem nu. Vi har haft ett hundratal förfrågningar hittills. Det har i princip varit besök i vår monter från alla länder "sub-Sahara" (Afrika söder om Saharaöknen eller den del av Afrika som inte ingår i Nordafrika, Metal Supplys anmärkning). Det här känns otroligt bra, säger Safemans vd och ägare Stephan Bengtsson till Plastforum systersite Metal Supply.

Företaget blev bland annat utvalt att ta emot Rwandas premiärminister och andra ministrar under öppningsceremonin.

– Jag har träffat Ugandas arméchef och flera välgörenhetsorganisationer, säger Stephan Bengtsson.

Antalet besökare förväntas vara cirka 400 000 personer. De kommer från hela världen men främst från Afrika.

Företaget meddelade i början av året att de etablerar en ny fabrik i Rwanda. Vid enheten ska den nya vattenreningsprodukten Safewater byggas.

– Vi börjar med att anställa ett tiotal personer där nere. Sedan får det växa, sa Stephan Bengtsson till Metal Supply vid det tillfället.

Enheten kommer också att arbeta som en sömnadsfabrik. Den kommer att sy för den lokala marknaden men också exportera till andra afrikanska länder.

– Rwanda är politiskt stabilt, har en bra tillväxt, noll tolerans mot korruption och ligger strategiskt till mitt i Afrika, säger Stephan Bengtsson.

Safeman startade år 1939 som en tillverkare av personlig skyddsutrustning. Företaget var därefter i många år främst inriktat på produktion av inredningsdetaljer till fordonsindustrin.

I dag omfattar företagets verksamhet allt från skräddarsydda detaljer till större volymenheter och färdigmonterade produkter till hela industrin. Det kan handla om exempelvis utrustning till bilar, tåg och handikapphjälpmedel. Företaget har runt 55 medarbetare i Sverige. Fabriken i Olofström är på 12 000 kvadratmeter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.455