23948sdkhjf

Moderniserar för framtida tillväxt

Stärker sin position som tillverkare av syntetgummi.

Under de kommande tre åren planerar Arlanxeo att investera två siffriga miljoner euro för att modernisera sina produktionsanläggningar i Triunfo, Brasilien och La Wantzenau, Frankrike.

-I det här sammanhanget implementerar vi systematiskt avancerad teknik för att ta fram högkvalitativa gummikvaliteter för att stödja utvecklingen av våra kunder i viktiga regioner på lång sikt, säger Jorge Nogueira, koncernchef för Arlanxeo.

I Brasilien genomför syntetgummijätten investeringar vid anläggningen i Triunfo, Rio Grande do Sul, för att göra produktionen av polybutadiengummi (PBR) mer flexibel. För närvarande produceras emulsionsstyren-butadiengummi (E-SBR), som huvudsakligen används i bil- och lastbilsdäck.

Till följd av uppgraderingen kommer företaget också att kunna producera de mer avancerade PBR-typer som Nd-BR (neodymbutadiengummi) och litiumbutadiengummi (Li-BR) i Triunfo under andra halvåret av 2020.

Samtidigt flyttar företaget en del av sin befintliga E-SBR-produktionen i Triunfo till anläggningen i Duque de Caxias, Rio de Janeiro, där E-SBR redan tillverkas.

Polybutadiengummi används främst för tillverkning av bildäcks slitbanor och sidoväggar, golfbollar, löparskor och transportband. Därutöver används materialet även för modifiering tillverkning av HIPS (slagtålig polystyren) för formsprutning. Andra tillämpningsområden inkluderar

Vid produktionsanläggning i La Wantzenau, Frankrike, där företaget tillverkar nitrilbutadiengummi (NBR), genomförs en rad underhållsbaserade investeringar.

Arlanxeo räknar med att den globala efterfrågan på högkvalitativ NBR-gummi kommer att öka under de närmaste åren. Fokus ligger här på tillväxt inom traditionella affärsområden och nya applikationer samt där NBR används för tillverkningen av företagets specialprodukt högtemperaturtålig HNBR.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14