23948sdkhjf

Styr om och ökar kapaciteten

Omvandlar produktionslinje för styren till ABS.

Ineos Styrolution bygger om en av sina tre produktionslinje för polystyren i Wingles, Frankrike, för att ta del av marknadstillväxten för ABS i Europa.

Ineos har hittills endast fokuserade på polystyrenproduktion vid snläggningen, men kommer nu att lägga till produktion av ABS (akrylonitrilbutadienstyren) i sin portfölj.

Förändringen återspeglar den ökade efterfrågan på ABS-lösningar från styrenföretagets fokusindustrier (Automotive, Hushåll, Elektronik, Hälso- och sjukvård, Bygg och Förpackning) i Europa.

Den nya produktionslinjen för ABS kommer att utnyttja den befintliga produktionsinfrastrukturen i Wingles. En av de nuvarande tre produktionslinjerna för polystyren kommer att omvandlas till en produktionslinje för ABS med en planerad kapacitet på cirka 50 000 ton per år. Den nya linjen planeras att tas i drift under första kvartalet 2020. 

-Med tre produktionsanläggningar för ABS i Europa (Wingles, Antwerpen och Köln) får vi en ökad kapacitet vilket ger oss en ökad flexibilitet och möjlighet att växa med våra kunder, säger Rob Buntinx, vd för EMEA-regionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078