23948sdkhjf

Koncernen avyttrar verksamhet i Åstorp

Nolatokoncernen avyttrar dotterbolaget Nolato Hertila AB.

Köpare är brittiska Essentra International Limited, ett bolag inom Essentra plc. Köparen tar över verksamheten från och med 5 juli 2018. Köpeskillingen uppgår till 58 miljoner kronor.

Avyttringen är ett led i affärsområdet Industrial Solutions fokusering på utveckling och tillverkning av kundunika produkter inom fordon och allmän industri.

– Nolato Hertila är inriktat på produktion och försäljning av standardprodukter som skyddar vid målning, montering och transport. Detta är bolaget ensamt om i koncernen, säger Johan Arvidsson, chef för koncernens affärsområde Industrial Solutions, i ett pressmeddelande.

Hertila har 25 anställda i Åstorp och har en årsomsättning på cirka 40 miljoner kronor.

Essentra är ett storföretag med cirka 8000 anställda. Koncernen har 48 olika tillverkningsenheter i 33 olika länder. Verksamheten är fördelad på tre strategiska affärsenheter vilka fokuserar på tillverkning och distribution av högvolymprodukter främst plastprodukter för en mängd olika tillämpningar inom industrier som utrustningstillverkning, bilindustrin, tillverkning, elektronik och byggande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078