23948sdkhjf

Trenden är tydlig

En allt högre andel av Sveriges små och medelstora företag vill växa och anställa.

En undersökning genomförd under perioden maj – juni 2018 av Origo Group på uppdrag av Almi Företagspartner AB, visar att nästan två av tre små och medelstora företag har en hög eller mycket hög ambition att växa. Det är en stark ökning jämfört med året innan då knappt hälften hade samma ambition, skriver Almi i ett pressmeddelande.

- Trenden är tydlig. Allt högre andel av de mindre företagen vill växa och anställa, säger Lars Mårdbrant, kommunikationsdirektör hos Almi Företagspartner.

En klar majoritet eller 64 procent av de tillfrågade små och medelstora företagen har en hög eller mycket hög ambition att växa. Det är en kraftig ökning jämfört med förra året då 48 procent av företagen hade samma ambition.

Störst är tillväxtviljan i Stockholms län, följt av Kronoberg och Skåne. Företagen i Stockholms län, Skåne, Kronoberg och Jönköpings län har högst ambition att nyanställa inom tre år.

En tredjedel av de 1542 tillfrågade företagen har idag en exportverksamhet och en lika hög andel importerar. Det är väsentligt högre än förra året då motsvarande andel var en fjärdedel, uppger Almi.

Dock har nästan hälften eller 47 procent av företagen behov av ytterligare finansiering och närmare sex av tio upplever att finansieringsbehovet är ett hinder för företagets tillväxt. Det största hindret att växa för företag med hög till mycket hög ambition att växa är att hitta rätt kompetens.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11