23948sdkhjf

PTC och Rockwell ingår samarbete

Tillsammans ska de erbjuda branschens mest omfattande och flexibla IoT-lösning.

PTC och Rockwell Automation har ingått ett avtal för strategiskt samarbete som förväntas främja båda företagens tillväxt. Målsättningen är att bli förstavalet för samarbeten för kunder världen över som vill digitalisera sin fysiska verksamhet.

Rockwell har investerat 1 miljard dollar (ca 9,6 miljarder kronor) i PTC-aktier som en del i samarbetet.  

Samarbetet innebär att de båda kommer att bedriva ett tekniskt samarbete samt genomföra gemensamma globala go-to-market-initiativ. Framförallt har de båda kommit överens om att samordna sina smarta fabrikstekniker och kombinera PTC:s plattformar ThingWorx IoT, Kepware industrial connectivity och Vuforia augmented reality (AR) med Rockwell Automations plattformar FactoryTalk MES, FactoryTalk Analyics och Industrial Automation.  

-Vi tror att det här strategiska samarbetet kommer att ge ökad tillväxt eftersom det bygger vidare på båda företagens befintliga innovationer för att ge mervärde åt Connected Enterprise och djupare kundrelationer. IT och OT närmar sig varandra, så det finns en naturlig samordning mellan våra företag, säger Blake Moret, styrelseordförande och vd på Rockwell Automation. 

Enligt avtalsvillkoren för aktieaffären investerar Rockwell Automation 1 miljard dollar i PTC, vilket motsvarar en ägarandel på cirka 8,4 procent i PTC. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08