23948sdkhjf

Wemo positivt till Hahn:s förvärv

Breddar sin portfölj av automationslösningar.

Hahn Group har förvärvaGeKu GmbH. Även Wemo Automation Group ingår i Hahn Group sedan 2015. Geku kommer att placeras i samma affärsområde (Robotic and Handling) som Wemo, Hahn Robotics och Waldorf Technik 

Olof Ståhl, marknadschef för Wemo Automation ser förvärvet som mycket positivt och tror att det kan leda till fler arbetstillfällen även i Värnamo 

-Geku kan erbjuda mycket intressant teknik, framförallt med tanke på hur mycket elteknik som kommer att lyftas in i morgondagens bilar.  

Förvärvet är en väldigt strategisk investering för att Hahn ytterligare ska kunna bredda sig, säger Olof Ståhl. 

Geku är specialiserat på automation för formsprutningsprocesser och fristående monteringssystem. Det har mer än 20 års erfarenhet av att tillverka lösningar för hybrid elektroniska delar inom fordonsindustrin, och elektronik.

Bolaget grundades 1995, och sysselsätter idag cirka 70 personer vid huvudkontoret i tyska Diepenau. I början av året byggde Geku ut sin företagsbyggnad för att kunna inrymma ett modernt teknikcenter med kapacitet för upp till fem formsprutmaskiner.  

-Att Geku nu ingår i samma affärsområde som Wemo kommer även att innebära utökade volymer på sikt för oss i Sverige eftersom vi kommer att integrera våra robotar mer i gruppens olika automationslösning samt att Geku kommer att kunna använda sig av vår teknik internationellt, säger Ståhl.   

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082