23948sdkhjf

Stor fusion i robotsektorn

Amerikanska Perception Robotics, ungerska Optoforce och danska Onrobot slås ihop till ett enda företag som heter Onrobot.
Det är pionjären inom samverkande robotar, Enrico Krog Iversen, och den danska tillväxtfonden som ligger bakom satsningen. Tanken är att företaget ska växa genom att göra strategiska förvärv.

Enrico Krog Iversen var tidigare vd för pionjärföretaget inom samverkande robotar, Universal Robots.

Industrin för armslutsverktyg förväntas vara värd 8,5 miljarder dollar år 2025.

Amerikanska Perception Robotics, ungerska Optoforce och danska Onrobot slås ihop till ett enda företag som heter Onrobot. Företaget ska fokusera på innovation och användarvänlighet för robotars armslutsverktyg. Huvudkontoret kommer att ligga i Danmark

– Målet är att bygga en världsledande organisation inom utveckling och produktion av armslutsverktyg. Genom ytterligare förvärv och samarbeten förväntar vi oss ökade intäkter på över hundra miljoner dollar inom ett par år, säger Enrico Krog Iversen enligt ett pressmeddelande.

2015 sålde Iversen och den danska tillväxtfonden pionjärföretaget inom cobotar, Universal Robots, till amerikanska Teradyne för 285 miljoner dollar.

– De senaste åren har Danmark lyckats etablera sig som ett globalt nav för robotteknik. Universal Robots var pionjär och sedan dess har många starka och innovativa företag bildats med rötter i Odense, Danmark. Det nya Onrobot har potential att inte bara bli ett världsledande företag, utan även en katalysator för ytterligare utveckling för de danska robotföretagen, säger Christian Motzfeldt, vd för den danska tillväxtfonden, enligt ett pressmeddelande.

Onrobot har sin bas i danska Odense. Företaget tillverkar fingergripdon för användning vid samarbete.

Optoforce är ett ungerskt företag som är specialiserat på känsel för industrirobotik.

Perception Robotics är ett nystartat företag från Los Angeles, USA, som är specialiserat på att hantera system med inspiration från naturen. Företaget kommer att presentera sina första produkter vid Automatica 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078