23948sdkhjf

Tunnast på marknaden

Ystadsbaserade Scanfill AB kan nu möta marknadens behov av tunnare miljövänlig plastfolie. Genom en maskinförändring breddar man sitt produktprogram av helt eller delvis oljefria plaster.

Scanfill har genom att ersätta en av stålvalsarna i tillverkningsprocessen med en gummivals minskat sin minimumnivå, och har nu kapacitet för att producera plastfolien Scanfill Sheet med en tjocklek från 150 mikrometer upp till 1 500 mikrometer.

– Vi strävar ständigt efter att utveckla våra Scanfill-produkter för att möta den växande efterfrågan, säger Karl Banke, utvecklingstekniker.

Med den tunnare Scanfill Sheet öppnar vi upp för fler applikationer för både befintliga och nya kunder. Plastfolien består av 50 % mineraler vilket ger den många fördelaktiga egenskaper utöver de överlägsna miljöfördelarna. Mineralerna ger materialet bra styrka och styvhet vilket möjliggör en tunnare folie. Dessutom har plastfolien en naturligt bra barriär, vilken kan förbättras ytterligare genom att inkludera ett EVOH-lager.

– Scanfill Sheet är tillgänglig i upp till sju lager med olika färger och med matt eller glansigt ytskikt. Vi ser fram emot att utforska de många olika användningsområdena för denna tillsammans med våra kunder, avslutar Karl Banke.

Scanfill AB erbjuder kostnadseffektiva och hållbara förpackningsmaterial som består av 50% mineraler och 50% polyeten eller polypropen vilket tillför styrka och slagseghet. Scanfill-materialen är godkända för kontakt med livsmedel, har hög värmeledningsförmåga, utmärkta formningsegenskaper och ger en ökad produktionshastighet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062