23948sdkhjf

Ny majoritetsägare i Schoeller Allibert

Investmentbolaget Brookfield Business Partners köper majoritetsägandet i Schoeller Allibert, 75 % av aktierna, av JP Morgan Chase & Co. Priset är 205 miljoner euro. Familjen Schoeller behåller genom sitt företag Shoeller Group sina 25 % av aktierna i företaget och har även möjlighet att öka sin andel över tid i bolaget.

– Det här är en bra affär för företaget och fullbordar ett framgångsrikt ägande av JP Morgan, säger Ian Robinson, VD för Schoeller Allibert. Vi ser fram emot att bygga vidare på de framgångar som vi har haft de senaste åren, när vi nu går i i en ny och spännande utvecklingsfas med stöd av aktieägarna.

 

– Ett ökat globalt fokus på hållbarhet, minskning av avfall, e-handel och logistikautomatisering positionerar den återanvändande förpackningssektorn för meningsfull tillväxt, så vi är ser med tillförsikt på vår investering i Schoeller Allibert som har byggt upp ett högt anseende i denna sektor, säger Cyrus Madon , VD, Brookfield Business Partners. Vi ser fram emot att samarbeta nära med företagets ledningsteam och Schoeller Group för att med vår operativa expertis och geografiska räckvidd skapa ytterligare värde och expandera verksamheten.

– Vi värdesatte partnerskapet med JP Morgan och är glada över det nya partnerskapet med Brookfield. Vi ser fram emot en ökad förmåga att expandera verksamheten, organiskt genom fortsatta innovationer eller genom förvärv, med stöd av Brookfields globala närvaro, ekonomiska styrka och expertis, säger Martin och Christoph Schoeller, Managing Partners of the Schoeller Group.

 

Schoeller Allibert har en produktportfölj med över 1 000 typer av olika returbehållare och lastbärare av plast som används av en diversifierad, global kundbas i många viktiga industrisektorer, som jordbruk, dryckesindustri, livsmedelsförädling och detaljhandel, industri och bilindustri samt containerpooling och uthyrningsföretag.

Schoeller Allibert har ett omfattande patenterat produktsortiment av returbehållare, hopfällbara såväl som fasta, dryckesbackar, mellanlägg, stapelbara lådor och pallar. Verksamheten hjälper kunderna att minska logistikkostnaderna och producerar innovativa konstruktioner som kan möta krävande logistik och detaljhandelskrav för marknadsföring.

Affären är föremål för sedvanliga villkor, b la tillstånd från tillsynsmyndigheter och förväntas vara klar under andra kvartalet 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125