23948sdkhjf

Flyttar produktionen från Norrköping till USA

Ägarna till Norrköpingsföretaget Kadant, flyttar produktionen...

...av utrustning mot plast- och gummiindustrin till företagets nya fabriken i delstaten Ohio, USA.

I Norrköping tillverkar Kadant Noss produkter som används i blandnings- och extruderingsutrustning för gummiproduktion. Samt utrustning för värme-, kylnings-, lindningsapplikationer till formsprutningsmaskiner.

Nils Wikdahl, vd för Kadant Noss i Norrköping, tycker inte att det hela är så dramatiskt då produktionen mot plast- och gummiindustrin varit förhållandevis liten.

Flytten får som följd att fem personer som arbetat inom produktionen sägs upp. Kontorets cirka 15 anställda, blir dock kvar i staden. Här kommer företaget framöver att bedriva utveckling, marknadsföring, försäljning, service och projektering, säger Nils Wikdahl till tidningen.

Enligt Wikdahl beror flytten inte på några försämrade resultat. Istället handlar det om att Kadantgruppen växer och att det finns behov av en större fabrik. Att utveckla skaleffekter och få mer tillverkning under samma tak.

Det svenska bolaget (Noss) grundades 1952 av Nils Wikdahls farfar Lennart Wikdahl. 2013 köptes Noss av amerikanska konkurrentföretaget Kadant Inc. Samma år flyttades en stor del av tillverkningen till Kina.

Källa: Norrköpings tidningar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078