23948sdkhjf

Tog sig in på 33-listan

Opiflex firade vid Elmia Automation med att teckna ett kontrakt med en ny kund.
Västeråsföretaget är ett av landets mest intressanta och spännande startupföretag enligt den så kallade 33-listan som Ny Teknik och Affärsvärlden presenterar.

Listan sammanställdes för elfte året i rad. Fler än 1 000 företag var nominerade. Av dessa valdes sedan 200 ut som hårdgranskades.

– Vi vill lösa de utmaningar som vi står inför när det handlar om automation och ge tillbaka arbetstillfällen till Sverige. Med en flexibel automation kan vi få en hållbar, lönsam och konkurrenskraftig produktion i Sverige, säger företagets vd Johan Frisk till mässorganisationen.

Opiflex tecknade också under onsdagen ett kontrakt med Finspångs Finmekaniska som ingår i TurnMill. Metal Supply har rapporterat om verkstadskoncernen flera gånger tidigare. Avtalet gäller att leverera en automationslösning.

– Det är viktigt att investera i automation. Vi har kompetensbrist och det är svårt att hitta nya medarbetare. I och med investeringen ökar vi produktiviteten och skapar samtidigt utrymme för mer värdeskapande tid för operatörerna. Säkerheten och arbetsmiljön blir också bättre. Vi har många tunga detaljer och då är det viktigt med säkra lyft, säger Christian Schütt, platschef på Finspångs Finmekaniska till Elmia.

Med Opiflex flexibla mobila robotlösningar med säkerhetslösning utan staket går det att flytta och dela hela robotcellen mellan flera stationer. Med hjälp av en patenterad dockningslösning fungerar roboten som en fast robot vid full prestanda.

Själva robotprogrammeringen är också enkel och går att utföra på endast tio minuter utan någon tidigare robotkunskap, i stället för på tre till fyra timmar av en specialist. Traditionella robotprogram i Rapid kan utnyttjas om det behövs. Lösningen kan användas till de flesta applikationer; allt från metall samt trä CNC, pressar, kantbockar till pelletering.

Enligt Opiflex driver de nya megatrenderna med hög mix och låga volymer den nya tredje robotrevolutionen "Flexibla robotar". Dessa ger stöd åt både små och medelstora företag, Tier1:s och OEM:s för ökad flexibilitet och produktivitet för både små serier och högvolymproduktion.

Klarar regeringen att programmera en helt ny produkt på tio minuter så gör väl du det?, frågar sig företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081