23948sdkhjf

Nova tar vid efter Vector

Negri Bossi lanserar nya maskinserien Nova, på...

...Milanomässan Plast, i månadsskiftet maj/juni. Maskinserien ersätter den tidigare Vector-serien, i spannet med 700, 850 och 1150 ton låskraft, och injektionskapacitet från 2010 till 6107 kubikmeter.

En ny maskinfunktion är, X-design, ett knäledssystem vilket ökar slaglängden, avståndet mellan holmarna och formbordets plattor. Maskinserien har även ett nytt hydrauliskt, automatiskt filtrerat smörjsystem, i sluten slinga. Maskinernas servomotorer och pumpar uppges även ha en högre modularitet och större flexibilitet över hela maskinintervallet, jämfört med sin föregångare.

Styrsystemet, Motus, är nytt även det. Framöver kommer Negri Bossi:s samtliga maskiner kommer att förses med detta. Systemet har en 21,5 tum flerfunktionsskärm, med konfigurerbart gränssnitt. Det uppges vara användarvänligt och anpassningsbart, så att användaren kan anpassa skärmen och funktionerna, efter behov. Vidare har maskinserien en alarmfunktion med modernt felhanteringssystem.

Formsprutningsmaskinerna kommer att finnas som servohydraulisk (Nova s) och hybrid (Nova i) samt en helelektrisk maskin (Nova e) från intervallet 50 till 350 ton.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096