23948sdkhjf

Expanderar globalt för 70 miljoner euro i år

Under 2018 planerar KraussMaffei Group att....

...investera 68 miljoner euro i stora projekt, som IT-infrastruktur och mjukvara och en utökning av sina anläggningar runt om i världen. Investeringsbudgeten är drygt 80 procent högre jämfört med 2017, då gruppen genomförde investeringar för motsvarande 37 miljoner euro.

-Vi kommer att investera i nya anläggningar, vid alla våra större befintliga anläggningar i Tyskland och Kina, och vi kommer att fortsätta att expandera vid våra anläggningar i USA för att kunna serva våra kunder över hela världen, sa Frank Stieler, vd för KraussMaffei, vid en pressmonferens i samband med mässan NPE. Han tillade att infrastrukturen gällande maskinparken vid anläggningarna i Hannover och München kommer att uppgraderas.

Andra viktiga investeringsområden omfattar pågående forskning och utveckling för Industri 4.0 och digitalisering.

Enligt Stieler visade gruppen en rekordförsäljning 2017, vilket det gjort de senaste åtta åren, skriver Plastics News Europe.

-För första gången på många år har vi nu en ägare som ser tillväxt som något positivt och vill investera i denna tillväxt, sa Stieler.

Det Münchenbaserade företaget ägs av China National Chemical Corp. I dagsläget är Nordamerika gruppens största enskilda marknad. Störst tillväxt har man i Kina, där antalet sålda formsprutningsmaskiner ökar med nästan 100 procent för varje år, år över år, sa Frank Stieler, skriver PNE.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063