23948sdkhjf

Nyckelfärdigt system för högvolymproduktion

Dieffenbacher har utvecklat en lösning för produktion av fiberförstärkta plastkomponenter.

I samband med mässan JEC World visade leverantören av automatiserade, nyckelfärdiga produktionssystem för högvolymproduktion av kompositkomponenter, en produktionsprocess som möjliggör kortare cykeltider och en effektivare produktionsprocess.

Processen, Fiberforge, uppges vara det snabbaste tejp-läggningssystemet i världen. Inom loppet av mindre en sekund läggs tejpen i ett definierat mönster.

Med linjen är det möjligt att producera stora serier av lokalt armerade termoplastkomponenter. Efter det att ett läggningsmönster har definierats, rullas tejpen av sin spole och läggas enligt det definierade mönstret. Systemet kan hantera fyra spolar. Detta gör det möjligt att blanda olika material i en bandlayout. Även bredden och tjockleken på banden kan varieras.

Med ett nytt vinkelkapsystem kan tejpens början och slut kapas  rakt eller i vinkel om plus eller minus 45 grader. Ett automatiskt växlingssystem garanterar oavbruten produktion.

Med hjälp av ett vakuumassisterade formningssystemet minimeras luftfickor och materialfel och minskar oxidationsnivån, vilket ger en oöverträffad laminatkvalitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078