23948sdkhjf

Utformad för malning av stansgitter

Kvarnarna lanseras vid NPE 2018 i USA.

Rapid Granulator har tagit fram en serie kvarnar, ThermoPro, skräddarsydda för integrering med varmformningslinjer.

Granulatorerna är utformade speciellt för att mala stansgitter i linje från platt- och filmvarmformningslinjer. Serien är tillgänglig i bredder från 600 upp till 1500 millimeter och finns i standard och lågbyggd design.

ThermoPro-maskinerna är utrustade med funktioner som sedan tidigare finns på Rapids granulatorer, som dubbelt saxskär, "Open Hearted" design för snabba färg-/materialbyten och enkelt underhåll, en betongbas för hög stabilitet och lågt ljud. Maskinen är helt modulbyggd  och skräddarsys för att göra termoformningprocessen lättare att köra och mer kostnadseffektiv.

-Stansgitter kan enkelt utgöra upp till 30-40 procent av varmformningsföretagens totala materialförbrukning, därför är det viktigt att stansgittret returneras till processen så kostnadseffektivt som möjligt och med högsta möjliga kvalitet. När allt fungerar som det ska blir besparingarna enorma, säger Bengt Rimark, koncernchef för Rapid Granulator i Bredaryd.

Rimark framhåller några av maskinens specialfunktioner som dess integrerade rullinmatnings- och loop-arm. Tillsammans möjliggör dessa att stansgittret dras in i maskinen, som löper kontinuerligt, synkroniserat med produktionslinjen. Rullinmatningen har en pneumatisk tryckreglering vilken gör det möjligt att anpassa sig till det inkommande materialets tjocklek.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094