23948sdkhjf

SGF arrangerar Rubbercon 2025

2016 stod Finland som värd. 2025 är det Sveriges tur, vilket blir nästa gång som den internationella gummikonferensen körs i Norden.

Då är det på året 30 år sedan konferensen arrangerades på vår hemmaplan.

-Rubbercon är en stor internationell gummikonferens som troligen kommer locka 300-500 deltagare, säger Lars Petrén, ordförande i SGF.

Nyligen arrangerade SGF sin vårkonferens med tillhörande årsmöte. Konferensen, vilken pågick under två dagar, hölls på Stenungsbaden i Stenungssund. Temat för dagarna var ”molecular engineering” och vilken påverkan det har på produkter.

Vid sidan av de rent gummitekniska föredragen hade programkommittén bjudit in Annelie Pompe som extern föreläsare. Hon utmanade åhörarna att våga tänka i nya banor och fokusera på det som är viktigt. Pompe blev vald till årets talare i Sverige 2017.

Vid årsmötet valdes: Lars Petrén till ordförande, Carl Cumming, vice ordförande, Pontus Danielsson, kassör och Alma Begeta, sekreterare. Ledamöter: Lars Rubensson, Andreas Havsengen, Göran Spetz, Emma Söderhjelm, Roger Sjölander, Anna Jansson, Rasmus Arvidsson.

I samband med mötet informerade styrelsen om att SGF kommer att fortsätta sin sponsring av litteraturutveckling för branschen. En ny om gummimaterial är att vänta under året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078