23948sdkhjf

Närmare 100 MSEK till högskolan i Skövde

Beviljas finansiering för forskning kring virtuella fabriker och kunskapsdriven optimering.
Det är de båda professorerna Anna Syberfeldt och Amos Ng som står bakom den aktuella forskningsprofilen som nu alltså beviljas medel. Det är bland annat KK-stifelsen som skjuter till pengar, enligt ett pressmeddelande.

Totalt tillförs Högskolan nästan 100 miljoner kronor över en period på åtta år.

Det övergripande målet med forskningen är att öka kunskapen inom virtuell utveckling och optimeringstekniker som behövs för att driva nästa generations tillverkningssystem.

– Det känns väldigt roligt. Det är det största som har hänt inom den här forskningsgrenen hos oss helt klart. Det är resultatet av ett långsiktigt arbete de senaste tio till 15 åren som lett fram till det här, säger Anna Syberfeldt enligt ett pressmeddelande.

KK-stiftelsen står för 49 miljoner kronor av medlen. Till det kommer medfinansiering från partnerföretagen och Högskolan på i runda slängar lika mycket.

All forskning som är finansierad av KK-stiftelsen bedrivs i nära samarbete med företagen.

I den här forskningsprofilen kommer forskarna att samarbeta med Volvo Cars, Volvo Group Trucks Operations, Scania, Ikea Industry, Flexlink, Arla Foods Götene och ABB.

– Vi vet att Högskolan i Skövde är duktiga på ergonomi- och flödessimuleringar, och den kunskapen kommer att komma till nytta för oss. Forskningen är också betydelsefull eftersom den ger oss underlag för att ta beslut om framtida investeringar, säger Lars Hanson vid Scania, enligt pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.472