23948sdkhjf

Slangvinda med automatik

Prototypavdelningen vid ARRK levde upp till trädgårds- och växtodlingsföretaget Hozelock förväntningar när företaget skulle ta fram ett nytt och förbättrat Auto Reel-system.

Den nya modellen innehåller flera designförbättringar, exempelvis ett nytt väggfäste för upphängning för att göra det enklare att installera och flytta runt systemet, samt växla mellan olika slangar och fästen.

För att kunden, Hozelock, skulle kunna se om utseendet motsvarade förväntningarna, samt utföra olika funktionstester tog Arrk fram en rad olika modeller där olika material och bearbetningsprocesser användes, till exempel CNC-bearbetning, SLS och till viss del SLA. Flera av huvudkomponenterna tillverkades av maskinbearbetad PP, POM och ABS.

Av hållfasthetsskäl användes SLS för att tillverka enhetens väggfästen. En rad efterbehandlingsprocesser användes sedan för att färgmatcha, ytbehandla och slutligen montera komponenterna.

-Tack vare våra olika tillverkningsprocess och efterbehandlingsalternativ kunde vi erbjuda kunden en modell som både fungerade optimalt och såg bra ut, vilket stärkte känslan

att designen var redo för nästa utvecklingsfas, säger Rupert Sleightholme och Derek Lawrence från Arrk-teamet.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08