23948sdkhjf

Trioplast sålt till nordiskt riskkapitalbolag

Nordiska Altor Funds, har tecknat avtal om att förvärva plastfilmsjättenTrioplast Industrier AB av ägaren Bo Larsson.

Bo Larsson är son till bolagets grundare Vilhelm Larsson, som grundade bolaget 1965 i Smålandsstenar.

Larsson har sedan han tog över bolaget 1984, utvecklat detta till att bli en av de ledande aktör i Europa inom området plastfilmsprodukter.

Idag har bolaget en redovisad omsättning på 4,3 miljarder kronor och cirka 1 000 anställda. Bolagets huvudkontor ligger fortfarande i Smålandsstenar. Produktionsanläggningar finns såväl i Sverige som i  Danmark och Frankrike.

-Vi ser fram emot att växa i vår nya kostym med innovation, hållbarhet och investeringar i ny teknologi i våra segment, säger Kristin Geidenmark Olofsson, Group Development Director, till Plastforum.

Bengt Maunsbach, delägare av riskkapitalbolaget Altor, är imponerad av företaget och ledningen och ser fram emot att utveckla företaget ytterligare.

-Vi tror att det finns mycket potential i de många högteknologiska produktsegmenten och vi kommer fortsätta investera i ny teknik för att producera hållbar plast, säger Maunsbach.

Andreas Malmberg, vd för Trioplast, säger att Altor har ett långsiktigt perspektiv och en samstämmig syn på hur man utvecklar Trioplast till en ännu starkare partner för sina många kunder.

Vid sidan av Trioplast ingår sedan tidigare företag som Piab, Dustin och Byggmax, i portföljen.

Transaktionen är föremål för sedvanliga regelverkskrav och godkännanden. Altor och ledande befattningshavare i ledningsgruppen äger, efter transaktionen är avslutad, 100% av aktierna i Trioplast.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094