23948sdkhjf

TPU-jätte ingår partnerskap verktygstillverkare

Alliansen vill gynna tillverkare av plastprodukter, som vill undersöka användningen av expanderad TPU (eTPU).

Huntsman Corporation har bildat ett speciellt samarbete med T. Michel Formenbau GmbH & Co. KG, tillverkare av formverktyg för plastindustrin.

Tillsammans vill de erbjuda ett komplett end-to-end materialval och ång-verktygsservice, med rådgivning om vilka de bästa materialen är för specifika tillämpningar samt formgivning, produktion och provning av verktyg.

De två företagen kommer också att samarbeta gällande forskningsprojekt, utvecklingen av eTPU och ångformning, för att hjälpa plasttillverkare som vill använda sig av denna lättviktsteknik i olika tillämpningsområden.

Ett av de material som kommer att testas med tekniken är smartLite PF 1560 TPU. Ett superlätt partikelskum, vilket används i sportskor, men som Huntman anser, även har en bred potential på olika industrimarknader.

Michel Formenbau är specialiserat på utveckling av EPS/EPP-skumgjutningsverktyg, PUR-skumformningsverktyg, formsprutningsverktyg, djupdragningsverktyg och injektorer för partikelskum. Verksamheten har också investerat i toppmodern laserutrustning, med vilket det är möjligt att skapa verktyg med speciella ytstrukturer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078