23948sdkhjf

AkzoNobel säljer Specialty Chemicals

AkzoNobel meddelar att man säljer hela affärsområdet Specialty Chemicals till The Carlyle Group och GIC för totalt 10,2 miljarder euro.

Det är enligt den strategi som man lade fram för ett år sedan. Affären väntas avslutas före utgången av 2018.

The Carlyle Group är ett globalt företag och har enligt AkzoNobel de finansiella musklerna för att låta Specialty Chemicals uppnå sin fulla potential.

Thierry Vanlancker, vd för AkzoNobel, säger i en kommentar: "Detta är en milstolpe i och med att det nu skapas två fokuserade, högpresterande bolag som kan generera värde för alla parter. Vi har levererat enligt vårt åtagande att separera Specialty Chemicals och vi har gjort det tidigare än sagt."

Han säger också i ett pressmeddelande att de tror att affären innebär goda möjligheter för tillväxt och prestation. Carlyle har erfarenhet från kemiindustrin och väl dokumenterade meriter när det gäller hälsa, säkerhet innovation och hållbarhet.

GIC är ett investmentbolag som ägs av Singapores regering och som startades 1981 av Dr Goh Keng Swee, dåvarande vice premiärminister. 

The Carlyle Group är ett investmentbolag med huvudkontor i Washington, D.C.som globalt förvaltar runt 90 miljarder dollar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109