23948sdkhjf

Färdigställer BOPP-fabrik i Polen

En investering på 40 miljoner euro.

Poligal, tillverkare av biaxialt orienterad polypropen (BOPP) och gjuten polypropen (CPP), har påbörjat arbetet med att bygga ytterligare en fabrik för BOPP-filmextrudering.

Fabriken kommer i steg ett, att utrustas med en maskinlinje för extrudering 5-skiktsfilm i bredder upp till 8,7 meter. Produktionskapaciteten beräknas till 40.000 årston BOPP-film. Under året ska även en ny metalliseringslinje installeras.

Fabriken, vilken ligger i Skarbimierz, 60 km sydost om staden Wroclaw, har som huvudsyfte att framförallt förbättra servicen mot Centraleuropa.

Målsättningen med den nya maskinlinjen är att utveckla sin konkurrenskraft inom vissa produktsegment som film för etiketter och utveckla nya filmer för speciella applikationer, med stärkt kapacitet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Enligt Santiago Font, vd för Poligal, har bolaget som mål att växa i storlek och förbättra den geografiska täckningen, samtidigt som bolaget vill bibehålla sin roll som en medelstor leverantör med fokus på tillverkning av högkvalitativa filmer.

Investeringen utförs i enlighet med europeiska standarder för säkerhet och miljöskydd, skriver företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078