23948sdkhjf

Den viktigaste framtidsfaktorn för svensk industri

Det handlar om automatiserad produktion enligt rapporten Industry Trend Monitor.
Automation och produktion är de två områden där kompetenskraven inom industrin kommer att vara störst i framtiden. Det visar den nya rapporten Industry Trend Monitor.

Den har gjorts av mässorganisationen Elmia i samarbete med Fairlink, tankesmedjan AutomaThink och Ny Teknik.

Efter automation och produktion är de viktiga områdena digitalisering och digitala verktyg, enligt rapporten. Den visar även att största utmaningen är att få unga att vilja arbeta inom industrin. Det anser 45 procent av de som har tillfrågats.

– Att automatisera sin produktion kommer vara en nödvändighet för att vara fortsatt konkurrenskraftig. Nyligen framtagen statistik visar att Sverige tappar placeringar på exempelvis robottäthet jämfört med antal industriarbetare. Det är något som vi måste ta på allvar, och denna trend visas även i Industry Trend Monitor, säger Tomas Berg, ordförande för Svenska Automationsgruppen och ledamot i AutomaThink, enligt ett pressmeddelande.

Syftet med Industry Trend Monitor är att kartlägga det svenska industrisamhället. Undersökningen är den största i sitt slag. Cirka 1 200 personer som arbetar inom framför allt industrin har svarat på frågor där fokus har legat på medarbetare och trender.

Undersökningen kommer att genomföras två gånger per år. På våren ligger fokus alltså på medarbetare och trender och under hösten på teknik och trender.

Källa: www.automathink.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11