23948sdkhjf

Universal Robots ökade intäkterna med 72 procent förra året

Efterfrågan är stark på företagets användarvänliga robotarmar (cobots).
Intäkterna förra året var 170 miljoner dollar eller motsvarande 1,125 miljarder danska kronor. Det är alltså en ökning med 72 procent jämfört med året innan.

Det innebär också att det mål som sattes upp 2013 därmed överträffades.

Enskilt i det fjärde kvartalet var vinsten 54 miljoner dollar, eller en ökning med 61 procent. Det är företagets bästa kvartal hittills.

Rörelsemarginalen för helåret mer än fördubblades från nio till 19 procent.

– Orsaken är en fortsatt ökad medvetenhet om de ekonomiska fördelarna med våra samverkande robotar för större tillämpningsområden samt att våra anställda inom Universal Robots och att våra partners fortsätter att föredra vår cobotteknik, säger företagets vd Jürgen von Hollen enligt ett pressmeddelande.

– Om vi blickar framåt på 2018 förväntar vi oss ytterligare intäktsökningar på minst 50 procent”, säger van Hollen vidare.

Marknaden för cobotar förväntas fortsätta vara en de viktigaste tillväxtdrivarna på automationsmarknaden de kommande åren.

Företaget har också passat på att öppna ytterligare två reparationscenter utanför Danmark. Det ena ligger i USA och det andra i Kina. Tanken med det här är att komma närmare användarna.

Universal Robots grundades 2005. Företaget som är en del av amerikanska Teradyne har sitt huvudkontor i danska Odense.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094