23948sdkhjf

Han tar vid som vd

Torbjörn Karlsson, vd för Viab sedan 2011, lämnar över kaptensmössan till Claes-Henrik Andersson, som tar vid som ny vd för bolaget.

Andersson rekryterades till bolaget redan 2016 för att ta över som vd, då Torbjörn Karlsson fyller 65 år i juni senare i år. Karlsson kommer från och med nu att arbeta med bolagets fortsatta tillväxt och nya projekt.

Viab har verksamheter i Vårgårda och Ulricehamn. Tillsammans redovisade de båda bolagen en omsättning på cirka 81,6 MSEK för 2017 och ett resultat på 3,56 MSEK.

Under förra året gick Viab med i Produktionslyftet, en bred nationell satsning för att bygga konkurrenskraft och tillväxt genom tillämpning av principer baserade på Lean.

-Det har gett oss värdefulla insikter och kunskaper att utveckla verksamheten successivt mer mot Lean, säger Joel Boehm, som bland annat agerar som daglig så kallad Lean-coach i verksamheten.

-Jag är en utpräglad projektledare som älskar att engagera medarbetare och driva förändringar. Mitt fokus för att förbättra bolagens  resultat ytterligare är att jobba vidare med vårt arbetssätt enligt lean, och därmed även förbättra resultatnivån, säger Claes-Henrik Andersson, till Plastforum.

-Och vi har haft en stabil tillväxt sedan starten. Under innevarande verksamhetsår har det tagit ordentlig fart. Hittills har vi haft en tillväxt på 22 procent vilket kommer att ge en omsättning på över 90 MSEK i år, säger Andersson.

Sammanlagt har de båda Viab-bolagen idag en maskinpark på 35 formsprutningsmaskiner. Antalet anställda i de båda verksamheterna är 60 personer.

Bolaget grundades 1993 av Yngve Andersson och Lars Elverskog och hette då Vårgårda Industri AB. Idag ägs bolaget av familjen Yngve Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078