23948sdkhjf

Kraftfull ökning av resultatet

Xano AB redovisar ett starkt 2017.

Lennart Persson, vd och koncernchef för verkstadskoncernen Xano AB ser ljust på framtiden för koncernen. Ur ett långt perspektiv kommer koncernen att fokusera på en rad aktiviteter för att bibehålla en stabil organisk tillväxt med god lönsamhet.

-Det finns potential för tillväxt genom vidareutveckling av befintliga uppdrag liksom via etablering på nya marknader och inom nya kundsegment, säger han i bokslutskommunikén för 2017.

Koncernen redovisade på en sammanlagd tillväxt på drygt 58 procent och ett rörelseresultat som översteg fjolårets resultat med 131 procent.

Koncernens nettoomsättningen landade på 1663 MSEK (1 052) och rörelseresultatet uppgick till 220 MSEK (96).

Affärsenheten Industrial Solutions presterade nära nog fördubblad omsättning och tredubblat rörelseresultat jämfört med föregående år.   

Affärsenheten Precision Technology, inom vilket bland annat LK Precision och Resinit ingår, rapporterade en sammanlagd volymuppgång med en markant förstärkning av rörelsemarginalen jämfört med föregående år.  

Verksamheten inom affärsenheten Rotational Moulding uppvisade en liten tillväxt med stabil lönsamhet. I samband med förvärvet av Blowtech, vilket slutfördes i januari 2018, bytte affärsenheten namn till Industrial Products. Idag ingår Blowtech, Cipax och Ackurat i enheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109