23948sdkhjf

75 miljoner ska göra små företag rätt utbildade

Flera tunga parter samlas för att kompetenssäkra industrin.
Totalt 75 miljoner kronor investeras under tre år i projektet Kompetenssäkrad industri, enligt ett pressmeddelande.

Målet är att få fler mindre företag att arbeta strategiskt med sin kompetensförsörjning. Man vänder sig till industriföretag med upp till 50 medarbetare.

Siktet är inställt på att drygt 200 företag över hela Sverige ska ha utvecklat och infört ett strukturerat och kvalitetssäkrat sätt att arbeta med sin kompetensförsörjning.

Projektet ska stärka den struktur som finns i företagen, för att ge stöd för dem som vill komma igång med kompetenshöjningen.

Som utgångspunkt för projektet brukas de verktyg för branschvalidering som de senaste åren tagits fram av samma parter som står bakom projektet.

De är GS-facket, IF Metall, IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, Industriarbetsgivarna, Livsmedelsarbetareförbundet, Livsmedelsföretagen, Svenska Gjuteriföreningen, Svenska Skärteknikföreningen, Svetskommissionen, Teknikföretagen, Trä- och Möbelföretagen.

Cirka 35 miljoner kronor kommer från ESF-rådet och drygt 40 miljoner kronor är finansiering i form av arbetstid.

Företag som har en väl genomtänkt process för sin kompetensförsörjning har bättre förutsättningar än andra att rekrytera, behålla och ta vara på den kompetens som krävs för en hållbar konkurrenskraft och utveckling, menar parterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407