23948sdkhjf

Safeman etablerar sig i Rwanda

Börjar med att anställa ett tiotal personer.
Företaget Safeman i Olofström etablerar en ny fabrik i afrikanska Rwanda. Vid enheten ska den nya vattenreningsprodukten Safewater byggas.

– Vi börjar med att anställa ett tiotal personer där nere. Sedan får det växa, säger företagets vd och ägare Stephan Bengtsson till Metal Supply.

Bakom etableringen låg enligt uppgift två år av arbete.

Via det lokala bolaget Safeman Rwanda hyrs en fabrik i huvudstaden Kigali på 500 kvadratmeter.

Enheten kommer även att arbeta som en sömnadsfabrik. Den kommer att sy för den lokala marknaden men också exportera till andra afrikanska länder.

– Rwanda är politiskt stabilt, har en bra tillväxt, noll tolerans mot korruption och ligger strategiskt till mitt i Afrika, säger Stephan Bengtsson till Metal Supply.

Safeman startade år 1939 som en tillverkare av personlig skyddsutrustning. Företaget var därefter i många år främst inriktat på produktion av inredningsdetaljer till fordonsindustrin.

I dag omfattar företagets verksamhet allt från skräddarsydda detaljer till större volymenheter och färdigmonterade produkter till hela industrin. Det kan handla om exempelvis utrustning till bilar, tåg och handikapphjälpmedel. Företaget har runt 55 medarbetare i Sverige. Fabriken i Olofström är på 15 000 kvadratmeter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068