23948sdkhjf

Årets Yrkesinspiratör

Utmärkelsen Årets Yrkesinspiratör 2018 har tilldelats.....

.....Joakim Wiedesheim, vd och styrelseordförande för Polymercentrum Sverige AB.

Priset delas ut av Arbetsförmedlingen i Gislaved/Värnamo, och i år var det inget snack om vem som skulle få utmärkelsen. Joakim Weidenheim.

-Det finns mycket att säga om vad du har betytt för regionen i allmänhet och plastindustrin i synnerhet. Vi som har fått förmånen att arbete med dig slås av den enorma energi och kapacitet som du lägger ner i ditt arbetet och som smittar av sig, sa Tommy Sjögren från Arbetsförmedlingen, när han förmedlade budskapet till en förvånad och överraskad Weidesheim.

Årets yrkesinspiratör har lyckats med det många har misslyckats med, nämligen att få ”omöjliga” fall ut i arbete. Det har handlat om människor som av olika skäl haft det svårt att ta sig in eller tillbaka till arbetsmarknaden, skriver Värnamo nyheter som var på plats när Joakim Weidesheim nåddes av budskapet.

Våren 2016 initierade Polymercentrum en operatörs- och en maskinställarutbildning, sedan dess har 108 personer gått från arbetslöshet till arbete inom plastbranschen.

-86 procent av eleverna har fått arbete, men i verkligheten är det 91-92 procent, säger han och förklarar att det beror på hur man räknar.

Arbetsförmedlingen för statistik på hur många som fått jobb inom 90 dagar efter avslutad arbetsmarknadsåtgärd. Då stämmer det med 86 procent, men även efter den perioden så fick flera av kursernas deltagare fast anställning.

Joakim Wiedesheim tar emot priset den 8 mars i samband med att Jobb GPS arrangeras i Gummifabriken i Värnamo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094