23948sdkhjf

Förvärv innebär omsättningsökning med 50 %

Acoplastic A/S har köpt amerikanska Parker Hannifins produktions- och kontorsanläggningar i Espergaerde, Danmark.

-Vi är mycket nöjda med att kunna fortsätta vår verksamhet på Nordsjälland, ett område där den danska PTFE-industrin är djupt rotad, skriver Ejvind Nyholm Nielsen, vd för Acoplastic, i ett pressmeddelande.  

Avtalet undertecknades den 1 december i fjol och inom kort går flyttlasset från Helsingör till Köpenhamn.

Som en del av avtalet kommer Acoplastic även att ta över ett antal affärsverksamheter från Parker Hannifins danska produktionsenhet, gällande tillverkning av specialkomponenter av PTFE.

-I framtiden kommer 60 till 65 personer av de anställda i Espergaerde att vara engagerade i att producera maskindelar för mätutrustning, pumpar, maskiner, ventiler och kopplingar av PTFE och andra högpresterande plaster till både danska och utländska marknaden, säger Ejvind N. Nielsen, VD för Acoplastic A / S.

Expansionen och de nya tillväxtmöjligheterna gör det möjligt för Acoplastic att ytterligare öka sin kompetens inom komplexa tillverkningsoperationer för tillverkning av maskinkomponenter av PTFE och andra hightech material.

- Förvärvet av Parker Hannifins verksamhet innebär även att omsättningen ökat med 50 procent, men det är minst lika viktigt att förvärvet av de nya byggnaderna ökat vår kapacitet med cirka 50 procent, säger Nielsen.

-Med extrautrymmet har vi möjlighet att möta våra kunders efterfrågan på utrymmekrävande produktioner, som inkluderar mätning, kvalitet och rena utrymmen samt rum med individuell luftkonditionering, säger han. 

Parker är en stark aktör inom rörelse-och styrteknik, verkstadsinnovativa produkter och system.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078